A lakásriasztó csökkentheti a betörők által Önnek okozott károkat

A betörők ellen a legjobb egy távfelügyeletet is biztosító lakásriasztó felszerelésével felkészülni.

A bűncselekmények elkövetőit a mechanikus védelemmel – zárakkal, rácsokkal – csak lassítani tudja, magát a betörést nem tudja megakadályozni.

A lebukás veszélye riasztja el leginkább őket

Ha a lakásriasztója csak a környék lakóit hívja segítségül, akkor az kevésbé hatékony, mintha távfelügyelet biztosításával biztonságtechnikai szolgáltatóhoz vagy az Ön telefonjára érkezik a jelzés. Ahogy Ön sem tartózkodik mindig otthon, úgy a szomszédjaitól sem várhatja el ugyanezt. Azt sem várható el egyetlen lakóközösség tagjaitól sem, hogy bármikor – akár az éjszaka közepén – a megszólaló riasztó hangjára bejárják a környéket, hogy minden szomszédnál rendben vannak-e a dolgok. Ugye, Ön sem tenné ezt meg bármikor, még ha meg is hallja a riasztó hangját.
Jelezze táblával, kis matricával, hogy az Ön ingatlanját távfelügyelet segítségével őrzik.

Létezik már hackelés biztos lakásriasztó is

Akár régebben beszerelt lakásriasztó rendszerekhez is csatlakoztatható olyan kommunikátor, ami akkor is jelez, ha megpróbálják kiiktatni. Ha időben értesül arról, hogy ingatlanjába valaki megpróbál bejutni, akkor meg tudja akadályozni, hogy értékeitől megfosszák.

Megteheti azt is, hogy a kommunikátor jelzéseit saját telefonkészülékére kéri, de mi jobb megoldásnak tartjuk, ha egy a lakóhelyén működő diszpécserszolgálatra bízza a figyelést.

Így azokban az esetekben is teljes a figyelem, ha Önnek lemerül a telefonja, olyan helyen tartózkodik ahol nincs térerő, vagy a munkája miatt éppen nem tudna azonnal intézkedni.
A biztonságtechnikai szolgáltatóknak törvényben meghatározott időn belül kötelességük intézkedni. Ennek az is előnye, hogy rutinjuknak köszönhetően nem esnek pánikba, és rögtön megkezdik a szakszerű intézkedést.

Ön tudja, hogy mit kell tennie, ha megszólal a lakásriasztó?

Ilyenkor nem a bűnözők elfogása a cél, azt a rendőrségnek kell megtenni.
Ha betörőt találtunk az ingatlanunkban, akkor a rendőrséget kell azonnal értesíteni. Az elkövetőt csak akkor érdemes feltartóztatni, ha saját biztonságunkat az nem veszélyezteti.
A távfelügyeleti szolgáltatók is a helyszín és a tárgyak biztonságát szavatolják.
Segítséget jelent az is, hogy az elmenekülő tettesről részletes leírást tudnak adni a gyors felderítéshez.

Ha távfelügyelettel ellátott lakásriasztó védi otthonát, akkor a biztosítóknál is sokkal könnyebb az ügyintézés.
Ha hasznosnak érezte írásunkat, akkor kérjük, hogy lájkoljon bennünket a Facebookon