fbpx

Miért szereltessünk riasztórendszert?

Az elítélt lakásbetörők 60% -a mondja, hogy a biztonsági rendszerek jelenléte befolyásolta döntésüket, hogy egy másik otthont törjenek fel. Nem szívesen kockáztatnak, inkább keresnek másik ingatlant!

A betörést döntően nappal követik el, amikor nincs otthon a család. De az sem ritka, hogy a család jelenlétében éjszaka törnek be, volt is ilyen ügyfelünk, tipikus eset, amikor a család a felső szinten alszik, amíg a betörők a földszinti ajtón, ablakon keresztül bejutnak az ingatlanba.

A betörések közel fele a bejárati ajtón, harmada a többi nyílászáron keresztül történik. Az elkövetők találékonysága ugyan legendás, mégis szabályként jelenthető ki, hogy a könnyű, kockázatmentes behatolást „ígérő” ingatlanok lényegesen nagyobb veszélynek vannak kitéve biztonsági szempontból. Általános tapasztalat, ha már kívülről is látszik a biztonságra törekvés, mint például riasztórendszerek, kamerák, biztonsági ajtók, akkor ezek elriasztják a betörőket.

Kiemelt kockázatú a rendszeresen vagy hosszabb ideig üresen álló ház. Ilyenkor a postai küldemények felhalmozódása, árulkodó jel a fürkésző szemeknek!

Bár még sokan vannak, akik az első betörés után szereltetik be a riasztót, mégis egyre nő azok aránya, aki előre gondolkodnak, és már az építés, felújítás tervezésekor számolnak a riasztórendszerrel.

Különösen új építés esetén, de felújításkor is igaz, hogy a villanyszerelés, vagy festés előtt kell megtervezni, megterveztetni biztonságtechnikai szakemberrel a vagyonvédelmi rendszert. Sokkal jobb előre gondolni, mert ezzel pénzt takarít meg Ön!

Szeretne egy megfizethető, könnyen használható riasztót, de még bizonytalan?

Nézze meg mit tanácsolunk!